Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Προστασία α΄ κατοικίας ζητεί το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
[Enikonomia]: Προστασία α΄ κατοικίας ζητεί το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

[Enikonomia]: Προστασία α΄ κατοικίας ζητεί το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Ομόφωνα ζητούν οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την προστασία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και οι περιουσίες τους πλειστηριάζονται.

Σχέδιο ψηφίσματος υπέβαλε η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ζητώντας «την απόσυρση του νόμου για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής ιδιοκτησίας και τη νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας των λαϊκών και εργατικών οικογενειών». Η κ. Χαραλαμπίδου ζήτησε να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα από το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίος όμως δεν έγινε δεκτό, δεδομένης της απόφασης που έχει ληφθεί περί μη έκδοσης ψηφισμάτων παρά μόνο σε εθνικά θέματα.

Όσα όμως κατέθεσε ως πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο η κ. Χαραλαμπίδου έκανε δεκτά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ζήτημα προστασίας της κοινωνικής συνοχής, της ίδιας της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας. Τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ είναι συγκεκριμένα:

- Περαιτέρω συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 30%, που πλήττει μια σειρά από κλάδους που σχετίζονται με την οικοδομή.

- Περαιτέρω μείωση στις τιμές των ακινήτων κατά 40%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!