Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Προς ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία
[Enikonomia]: Προς ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία

[Enikonomia]: Προς ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία

Εισήχθη προς ψήφιση σήμερα το Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία με τίτλο “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις” στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ώθηση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εργασίας, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που εισήχθη προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, το σχεδιασμό του οποίου είχε αναλάβει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Μάλιστα η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εισήχθη με ευρεία αποδοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επί της αρχής, έρχεται να εκσυγχρονίσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ο προηγούμενος νόμος του 2011 ήταν η πρώτη προσπάθεια που έγινε στη χώρα για να διαμορφωθεί ένα νομικό-θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει τη λειτουργία του τρίτου τομέα της οικονομίας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, «με το σχέδιο νόμου επιχειρείται η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ως αυτόνομης παραγωγικής δραστηριότητας, που μπορεί να αναλαμβάνεται από όλους τους πολίτες σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. Με τις διαφοροποιήσεις που φέρνουμε στο νόμο ανοίγει ο χώρος σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!