Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών – Σταμάτησε η επίδραση από την απόφαση μείωσης παραγωγής του ΟΠΕΚ
[Enikonomia]: Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών – Σταμάτησε η επίδραση από την απόφαση μείωσης παραγωγής του ΟΠΕΚ

[Enikonomia]: Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών – Σταμάτησε η επίδραση από την απόφαση μείωσης παραγωγής του ΟΠΕΚ

Υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων αδιαλλαξίας μεταξύ των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ μετά τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής του και της πεποίθησης της αγοράς ότι έχει προεξοφληθεί η όποια δυναμική από τη συμφωνία.

Η τιμή του μπρεντ μειωνόταν πριν από λίγο 0,8% στα 51,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίστοιχη ήταν η μείωση της τιμής του αμερικανικού αργού που υποχώρησε λίγο κάτω από τα 50 δολάρια.

Η συμφωνία για μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα δεν αναφέρει πόσο πρέπει να μειωθεί η προσφορά κάθε χώρας – μέλους και οι διαφωνίες σχετικά με τον υπολογισμό από τον ΟΠΕΚ της παραγωγής τους θα μπορούσε να αποτελέσει αγκάθι στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της National Iranian Oil, Ali Kardor, δήλωσε σήμερα στην Τεχεράνη ότι οι εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ για το επίπεδο παραγωγής «δεν είναι αποδεκτές» και πρόσθεσε ότι το Ιράν παράγει περισσότερο από ότι έχει εκτιμήσει το καρτέλ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!