Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Ομόλογα: Άνοδος των αποδόσεων διεθνώς, λόγω αύξησης του πληθωρισμού
[Enikonomia]: Ομόλογα: Άνοδος των αποδόσεων διεθνώς, λόγω αύξησης του πληθωρισμού

[Enikonomia]: Ομόλογα: Άνοδος των αποδόσεων διεθνώς, λόγω αύξησης του πληθωρισμού

Σε πωλήσεις ομολόγων διεθνώς προχώρησαν σήμερα οι επενδυτές, λόγω της ανόδου του πληθωρισμού και της διάθεσης των κεντρικών τραπεζών να την ανεχθούν, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Οι μεγαλύτερες πωλήσεις σημειώθηκαν στα βρετανικά ομόλογα, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να φθάνουν το 1,22%, υψηλότερα από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί στις 24 Ιουνίου, την ημέρα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών και γερμανικών τίτλων σκαρφάλωσαν, επίσης, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, με τους πρώτους να φθάνουν στο 1,814%. Αυξημένες ήταν οι αποδόσεις και στην Ασία, αν και τα ιαπωνικά ομόλογα εξακολουθούν να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος (-0,47%).

Το σημερινό ξεπούλημα προκλήθηκε από σχόλια αξιωματούχων των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ και της Βρετανία, που έδειξαν ότι αισθάνονται άνετα με την ιδέα να αυξηθεί ο πληθωρισμός πάνω από τον στόχο. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με φόντο τις πρόσφατες ενδείξεις ότι η παγκόσμια ανάπτυξη ενισχύεται και ο πληθωρισμός αυξάνεται. Έρευνες της περασμένης εβδομάδας έδειξαν αύξηση των τιμών χονδρικής από τις ΗΠΑ έως την Κίνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!