Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Νίκος Αναστασιάδης: Λύση του Κυπριακού υπό το πρίσμα της Ε.Ε.
[Enikonomia]: Νίκος Αναστασιάδης: Λύση του Κυπριακού υπό το πρίσμα της Ε.Ε.

[Enikonomia]: Νίκος Αναστασιάδης: Λύση του Κυπριακού υπό το πρίσμα της Ε.Ε.

Η Ευρώπη έχει πολλές από τις απαντήσεις για το Κυπριακό και «όλα ή τα περισσότερα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του στο Ινστιτούτου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (Institute of International and European Affairs), που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες «δεξαμενές σκέψης» της Ιρλανδίας, ο Αναστασιάδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επικρατήσουν εκείνες οι συνθήκες, που θα επιτρέψουν να βρεθεί μια συνολική λύση του Κυπριακού.

Διαβεβαίωσε, ότι ο στόχος του παραμένει απλός και σαφής: «Να τερματιστεί το απαράδεκτο status quo και να βρεθεί μια λειτουργική και συνολική λύση, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και θα συμβάλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής».

Μια βιώσιμη, διαρκής και λειτουργική λύση που θα διασφαλίσει, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραμείνει ένα σύγχρονο κράτος-μέλος της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Εθνών και που θα απολαμβάνει πλήρη κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Κύπρου επεσήμανε, ότι η ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος-μέλος της Ε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!