Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Νεφελούδης: «Κλειδί» οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις
[Enikonomia]: Νεφελούδης: «Κλειδί» οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις

[Enikonomia]: Νεφελούδης: «Κλειδί» οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις

Στην «ευρύτατη συμμαχία» που έχει διαμορφωθεί με τους κοινωνικούς εταίρους γύρω από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά, εν όψει της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάγκη επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις οποίες χαρακτήρισε «κλειδί» για τις εργασιακές σχέσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Νεφελούδης επισήμανε στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: «Εδώ, έχουμε μια ομόφωνη θέση, ομόφωνη θέση υπό την έννοια ότι όλες οι πλευρές, πλειοψηφικά, μειοψηφικά, δεν έχει σημασία, όλες οι πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη της επαναφοράς τους. Αυτό είναι “κλειδί”. “Κλειδί”, διότι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ κοινωνικών εταίρων – εργοδοσίας και εργασίας – πρέπει να καθορίζουν το ύψος του κατώτατου μισθού και μια σειρά από άλλα θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των χώρων της εργασίας.

Εγώ αναρωτιέμαι, πώς θα προσέλθουν οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ σε μια διαπραγμάτευση, για την οποία όλες οι πλευρές – κι αυτό είναι εντυπωσιακό- μα όλες οι πλευρές, έχουν διαφορετικές θέσεις από τις δικές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!