Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Νέα νομοθεσία μετά τα Paradise Papers;
[Enikonomia]: Νέα νομοθεσία μετά τα Paradise Papers;

[Enikonomia]: Νέα νομοθεσία μετά τα Paradise Papers;

Πάντα διπλωμάτης, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί λέει ότι «παροτρύνει τα κράτη-μέλη να γίνουν πιο αξιόπιστα». Με απλά λόγια, η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο εξακολουθούν να πιέζουν για μεγαλύτερη φορολογική εναρμόνιση ανάμεσα στα κράτη-μέλη, αλλά πολλές κυβερνήσεις μπλοκάρουν. Άλλωστε η φορολογική πολιτική παραμένει εθνική αρμοδιότητα. «Μετά από όλα τα τελευταία σκάνδαλα δεν μπορούμε να λέμε πλέον ότι αισθανόμαστε έκπληκτοι. Αισθανόμαστε έκπληκτοι μόνο για … όσους εξακολουθούν να αισθάνονται έκπληκτοι» σχολιάζει ο αντιπρόεδρος των ευρωπαίων σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εσθονικής προεδρίας δηλώνει ότι καταβάλλει «σκληρή προσπάθεια», καθώς υποχρεούται να λειτουργήσει «στα πλαίσια της ομόφωνης λήψης αποφάσεων» και ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούσαν να εγκριθούν σημαντικά νομοθετικά μέτρα, όπως μία λίστα «μη συνεργάσιμων χωρών», καθώς και ένα νέο νομικό πλαίσιο φορολόγησης της ψηφιακής οικονομίας. Άσκησε μάλιστα κριτική στους επικριτές του Συμβουλίου, λέγοντας ότι «έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο και δεν μπορεί μερικοί να ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν οι κυβερνήσεις να βελτιώσουν τα φορολογικά τους έσοδα, προκειμένου να ασκήσουν πολιτική».

Κρίσιμη χρονική συγκυρία

Μετά τις αποκαλύψεις των Paradise Papers επανέρχεται στην ατζέντα η συζήτηση για περί εξάλειψης των φορολογικών παραδείσων εντός και εκτός Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!