Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Moody’s: Εκτεταμένες οι έμμεσες επιπτώσεις από τους δασμούς των ΗΠΑ στην κινεζική οικονομία
[Enikonomia]: Moody’s: Εκτεταμένες οι έμμεσες επιπτώσεις από τους δασμούς των ΗΠΑ στην κινεζική οικονομία

[Enikonomia]: Moody’s: Εκτεταμένες οι έμμεσες επιπτώσεις από τους δασμούς των ΗΠΑ στην κινεζική οικονομία

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s εκτίμησε ότι οι άμεσες συνέπειες στις κινεζικές εξαγωγές και στην κινεζική οικονομία από τους δασμούς που ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένες, αλλά οι έμμεσες επιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν αρκετά ευρύτερες.

Σύμφωνα με τον Μούντις, οι άμεσες συνέπειες δεν θα είναι εκτεταμένες, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η συνολική επίπτωση των αμερικανικών μέτρων, η οποία θα χρειαστεί να αποτιμηθεί προσεκτικά.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αποφύγουν την περαιτέρω σοβαρή κλιμάκωση της διένεξής τους για το εμπόριο, λαμβανομένων υπόψη των ζημιών που θα προκαλούσε αυτή και στις δύο οικονομίες.

Ωστόσο ο Μούντις θεωρεί πως βιομηχανίες που κατασκευάζουν προϊόντα τεχνολογίας και ηλεκτρονικά θα δεχθούν απευθείας πλήγματα από τους δασμούς που αναγγέλθηκαν την 3η Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!