Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Μικρή μείωση στα φέσια του Δημοσίου τον Απρίλιο
[Enikonomia]: Μικρή μείωση στα φέσια του Δημοσίου τον Απρίλιο

[Enikonomia]: Μικρή μείωση στα φέσια του Δημοσίου τον Απρίλιο

Με βραδύ ρυθμό μειώθηκαν τον Απρίλιο τα φέσια του Δημοσίου – ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε ιδιώτες προμηθευτές και εκκρεμείς επιστροφές φόρων – και διαμορφώθηκαν σε 3,358 δισ. ευρώ από 3,424 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 2,617 δισ. ευρώ από 2,749 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν σε 741 εκατ. ευρώ από 675 εκατ. ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί ότι τον Απρίλιο ήταν αρνητική (-0,7 εκατ. ευρώ) η επιχορήγηση από το δημόσιο προς τους δημόσιους φορείς που έχουν οφειλές σε ιδιώτες, καθώς τα νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ «επέστρεψαν μέρος της χρηματοδότησης του δημοσίου που δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν». Τέτοιες επιστροφές υπήρξαν και τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.

Επίσης, τον Απρίλιο δεν έγιναν χρηματοδοτήσεις για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης έναντι πληρωμών 250 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο. Οι σχετικές πληρωμές από το Δημόσιο προς τους συνταξιοδοτικούς φορείς ανήλθαν σε 70,7 εκατ. ευρώ έναντι 66,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!