Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Μέτρα ελέγχου του χρέους λαμβάνει η Κίνα
[Enikonomia]: Μέτρα ελέγχου του χρέους λαμβάνει η Κίνα

[Enikonomia]: Μέτρα ελέγχου του χρέους λαμβάνει η Κίνα

Η κινεζική οικονομία έδειξε σημάδια σταθεροποίησης, καθώς ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ διατηρήθηκε στο 6,7% στο τρίτο τρίμηνο, αλλά η κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ισορροπίας μεταξύ της ανάπτυξης της οικονομίας από τη μία πλευρά και του ελέγχου του χρέους από την άλλη.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η Κίνα είναι σε τροχιά να επιτύχει τον στόχο της για ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 6,5% και 7% φέτος. Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% το 2015, που ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων 25 ετών.

Καθώς η εξωτερική ζήτηση παραμένει χαλαρή, η σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, ιδιαίτερα του τομέα των ακινήτων και των αυτοκινήτων.

H Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο μετασχηματισμού και αναβάθμισης, με τους παλαιούς μοχλούς ανάπτυξης να αντικαθίστανται από νέους, με πολλούς αβέβαιους παράγοντες να παραμένουν στην οικονομία και σημείωσε ότι δεν είναι ισχυρές οι βάσεις για μία βιώσιμη ανάπτυξη.

Με την πορεία του ΑΕΠ να είναι σε τροχιά, η κυβέρνηση διαμήνυσε μία μετατόπιση στο επίκεντρο της πολιτικής της, από τη στήριξη (της οικονομίας) στον περιορισμό των χρηματοπιστωτικών κινδύνων που προκαλούνται από τις εύκολες πιστώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!