Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Ο Μακρόν υπεραμύνεται των πωλήσεων γαλλικών όπλων στη Σαουδική Αραβία
[Enikonomia]: Ο Μακρόν υπεραμύνεται των πωλήσεων γαλλικών όπλων στη Σαουδική Αραβία

[Enikonomia]: Ο Μακρόν υπεραμύνεται των πωλήσεων γαλλικών όπλων στη Σαουδική Αραβία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπεραμύνθηκε την Τρίτη των γαλλικών πωλήσεων όπλων στις χώρες μέλη της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015, προσθέτοντας πάντως ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα αυτή τον ανησυχεί και υποσχόμενος να οργανώσει μια διεθνή σύνοδο για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Υεμενίτες το αργότερο το καλοκαίρι.

Ο Μακρόν δέχεται πιέσεις να μειώσει ή να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων και την υποστήριξη στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κράτη που ηγούνται της συμμαχίας η οποία πολεμά εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, παράταξης που θεωρείται προσκείμενη στο Ιράν και ελέγχει ακόμη το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.

Αφότου επενέβη η συμμαχία, έχουν σκοτωθεί πάνω από 10.000 άνθρωποι, έχουν εκτοπιστεί πάνω από 3 εκατομμύρια άλλοι, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με τον κίνδυνο λιμού. Δεν υπάρχει εξάλλου ουδεμία ένδειξη πως η κρίση μπορεί να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα.

Το 75% των Γάλλων θέλει ο Μακρόν να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα

size=”2″>ΗΑΕ, κατά μια δημοσκόπηση της YouGov, ενώ οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εάν η κυβέρνησή του δεν σταματήσει τις πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!