Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Τα λάθη στο Ε9 που πληρώνονται με «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ
[Enikonomia]: Τα λάθη στο Ε9 που πληρώνονται με «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ

[Enikonomia]: Τα λάθη στο Ε9 που πληρώνονται με «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ

Εντός των επομένων ημερών ανοίγει ξανά η εφαρμογή του Ε9 για διορθώσεις των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Ε9 ) του 2017 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

‘Όσοι έχουν κάνει λάθη έχουν παραλείψει στοιχεία στο E9 έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ . Η λύση της εκ των υστέρων διόρθωσης μπορεί να μειώσει τον φόρο και φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο η διόρθωση του Ε9 αν και επιβεβλημένη δεν είναι ανέξοδη . Αν ο φόρος που θα προκύψει μετά την διόρθωση των στοιχείων είναι μικρότερος από αυτόν που υπολογίστηκε τον περασμένο Αύγουστο που έγινε ο καταλογισμός του ΕΝΦΙΑ, ο φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο των 100 ευρώ για εκπρόθεσμη κατάθεση τροποποιητικής δήλωσης . Αν δε η μείωση του φόρου που θα προκύψει υπερβαίνει τα 300 ευρώ ο φορολογούμενος , εκτός από το πρόστιμο θα κληθεί για έλεγχο από την εφορία.

Τα πιο συχνά και ακριβά λάθη στην δήλωση του Ε9 εντοπίζονται στα εξής σημεία

1 Την αναγραφή των στοιχείων κτισμάτων που βρίσκονται μέσα σε αγροτεμάχια. Υπάρχει πιθανότητα ο φορολογούμενος να έχει χρεωθεί με υπέρογκο φόρο για ένα αγροτεμάχιο με κτίσμα που κατέχει και δήλωσε στο Ε9.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!