Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: «Κούρεμα» έως 25% για δάνεια σε ελβετικό φράγκο
[Enikonomia]: «Κούρεμα» έως 25% για δάνεια σε ελβετικό φράγκο

[Enikonomia]: «Κούρεμα» έως 25% για δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Μια νέα σημαντική απόφαση που θα αποτελέσει οδηγό για τη νομολογία σχετικά με τα δάνεια ελβετικού φράγκου, εξέδωσε το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που τάσσεται υπέρ των δανειοληπτών διατάσσοντας συγκεκριμένη αναπροσαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Με την υπ’ άριθμ.1663/2018 απόφαση του , το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης εμμένει όμως ουσιωδώς και άμεσα, κατά την καλή πίστη, τη δανειακή σύμβαση, ορίζοντας ότι ενόσω η διακύμανση της ισοτιμίας ευρώ/ελβετικού φράγκου ξεπερνάει:
-Το 20% σε σχέση με την ισοτιμία εκταμίευσης του δανείου, όπως δηλαδή, συντρέχει σήμερα, τότε κατά τον υπολογισμό κάθε μηνιαίας δόσης αποπληρωμής του δανείου, από την επίδοση της αγωγής και έως τη λήξη του δανείου, θα αφαιρείται όλο το περιθώριο του κέρδους της τράπεζας.
-Το 10% και έως το 205 τότε κατά τον υπολογισμό κάθε μηνιαίας δόσης αποπληρωμής του δανείου, θα αφαιρείται ποσοστό 1% από το περιθώριο κέρδους της τράπεζας.
-Την ισοτιμία εκταμίευσης έως και ποσοστό 10%, τότε οι δόσεις θα αποπληρώνονται με βάση τα όσα προβλέπει η σύμβαση.

Ελάφρυνση

Με άλλα λόγια για ένα δάνειο άληκτου κεφαλαίου περίπου 120.000 ελβετικών φράγκων με 20 υπολειπόμενα έτη αποπληρωμής, η μηναία δόση μειώνεται άμεσα κατά περίπου 18-19% , ενώ για την περίπτωση με διακύμανση ισοτιμίας από 10-20%, η μηναία δόση μειώνεται κατά 10% .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!