Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Κληρονομητέα τα δεδομένα στο Facebook
[Enikonomia]: Κληρονομητέα τα δεδομένα στο Facebook

[Enikonomia]: Κληρονομητέα τα δεδομένα στο Facebook

Το Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο απεφάνθη ότι το Facebook υποχρεούται να δώσει σε γονείς πρόσβαση στον μπλοκαρισμένο λογαριασμό της νεκρής τους κόρης, που σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι γονείς ενός νεκρού κοριτσιού στο Βερολίνο έδωσαν σκληρή μάχη για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του μπλοκαρισμένου λογαριασμού της κόρης τους στο Facebook. Εκεί ελπίζουν να βρουν απαντήσεις για τον αδιευκρίνιστο θάνατό της. Το Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο τους δικαίωσε με χθεσινή του απόφαση, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου στο Βερολίνο, το οποίο είχε δικαιώσει τον αμερικανικό κολοσσό, που είχε επικαλεστεί το απόρρητο των επικοινωνιών αρνούμενος να δώσει πρόσβαση στον λογαριασμό που διατηρούσε το κορίτσι.

Η Ζιμόνε Β. είχε πέσει πριν από έξι χρόνια στις ράγες μπροστά σε τρένο που εισερχόταν σε σταθμό του μετρό. Μέχρι σήμερα οι γονείς της δεν ξέρουν αν επρόκειτο για αυτοκτονία. Ελπίζουν ότι μέσα από τις δημοσιεύσεις της στο Facebook θα μπορέσουν να καταλάβουν τι πραγματικά συνέβη. Μετά από προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, με την πρώτη να δικαιώνει τους γονείς, τη δεύτερη –κατόπιν έφεσης του Facebook- να δικαιώνει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την επιχειρηματολογία ότι πλήττεται το απόρρητο των χρηστών που επικοινωνούσαν με το κορίτσι, το Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαίωσε τελικά τους γονείς, κρίνοντας ότι τα ψηφιακά δεδομένα της κόρης τους είναι κληρονομητέα.

Νομικά αμφιλεγόμενο ζήτημα

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς και πέραν της υπόθεσης που αφορά το κορίτσι από το Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!