Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Κίνα: Κέρδισε αγωγή κατά των ΗΠΑ για τα εμπορικά εμπόδια που βάζουν στις εξαγωγές της
[Enikonomia]: Κίνα: Κέρδισε αγωγή κατά των ΗΠΑ για τα εμπορικά εμπόδια που βάζουν στις εξαγωγές της

[Enikonomia]: Κίνα: Κέρδισε αγωγή κατά των ΗΠΑ για τα εμπορικά εμπόδια που βάζουν στις εξαγωγές της

Το Πεκίνο κέρδισε τον κορμό της αγωγής που έκανε κατά των εμποδίων που θέτουν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές από την Κίνα, με απόφαση της Επιτροπής Διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Η Κίνα κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2013 την αγωγή, που εντάσσεται σε μία σειρά διαφωνιών της για τον τρόπο που η Ουάσιγκτον θεωρεί συγκεκριμένες εξαγωγές ως «ντάμπινγκ», ως εξαγωγές δηλαδή που γίνονται σε αδικαιολόγητα χαμηλές τιμές.

Ορισμένα σημεία της κινεζικής επιχειρηματολογίας απορρίφθηκαν από την Επιτροπή του ΠΟΕ και η κάθε πλευρά μπορεί να κάνει έφεση για την απόφαση εντός 60 ημερών.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου καλωσόρισε την απόφαση, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή του ΠΟΕ έκανε αποδεκτές τις βασικές αιτιάσεις της Κίνας για τον παράνομο χαρακτήρα του στοχευμένου ντάμπινγκ και τους διαφορετικούς συντελεστές που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ σε ορισμένες περιπτώσεις μέτρων κατά του ντάμπινγκ.

Η διαμάχη αφορά σε αρκετούς κλάδους, όπως του μηχανολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών, της ελαφριάς βιομηχανίας, των μετάλλων και ορυκτών προϊόντων με μία ετήσια αξία εξαγωγών ύψους 8,4 δις. δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!