Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Καταλονία: Δημοψήφισμα στη σκιά της βίας
[Enikonomia]: Καταλονία: Δημοψήφισμα στη σκιά της βίας

[Enikonomia]: Καταλονία: Δημοψήφισμα στη σκιά της βίας

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ αστυνομίας και Καταλανών πολιτών περισσότερα από 400 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία για περίθαλψη τραυμάτων, ανακοίνωσε η δήμαρχος Βαρκελώνης.
Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τους ψηφοφόρους, που προσέρχονταν στα εκλογικά τμήματα, αλλά και τους διαδηλωτές με γκλομπ και πλαστικές σφαίρες. Εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων είχαν πολιτικά κίνητρα και αποσκοπούσαν στον τραυματισμό ανθρώπων.
Από την πλευρά της η ισπανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας παράνομο και αντισυνταγματικό, υπερασπίστηκε τις αστυνομικές παρεμβάσεις κάνοντας λόγο για τήρηση της αναλογικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Μαδρίτης στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν από πέτρες διαδηλωτών συνολικά 11 αστυνομικοί.

Με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζορντί Τουρούλ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι «η ισπανική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την έξαρση της βίας ενώπιον διεθνών δικαστηρίων».
Ο κ. Τουρούλ πρόσθεσε ότι θα καταμετρηθούν εκατομμύρια ψήφοι και, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει παράταση της ψηφοφορίας, όσοι βρίσκονται ακόμα στις ουρές μπροστά στα εκλογικά κέντρα, θα μπορέσουν να ψηφίσουν. Τέλος ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!