Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Καμπανάκι κινδύνου κρούει η ΕΣΕΕ για το μέλλον των επιχειρήσεων
[Enikonomia]: Καμπανάκι κινδύνου κρούει η ΕΣΕΕ για το μέλλον των επιχειρήσεων

[Enikonomia]: Καμπανάκι κινδύνου κρούει η ΕΣΕΕ για το μέλλον των επιχειρήσεων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μια ακόμη φορά η ΕΣΕΕ για την πορεία και το μέλλων των επιχειρήσεων εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας που απειλεί με αφανισμό πολλές από αυτές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν διεξοδικά ήταν και το διαφοροποιημένο κλίμα της ελληνικής αγοράς από αυτό που παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για τις ΜμΕ-Β’ εξάμηνο του 2016.

Ειδικότερα για το βαρόμετρο η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η δομή του είναι τέτοια, ώστε να μην απεικονίζονται με τη βαρύτητα που απαιτείται τα προβλήματα και οι προκλήσεις των ΜμΕ στην Ελλάδα.

«Σημειώνεται, πάντως ότι το Βαρόμετρο κάνει ειδική μνεία στη διαφοροποίηση των επιδόσεων και στην ετερογένεια μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών, αλλά εκ της φύσεώς του δεν κάνει ξεχωριστή αναφορά στις συντριπτικές πιέσεις που έχουν ασκηθεί σωρευτικά τα τελευταία οκτώ χρόνια στο ελληνικό επιχειρείν και, ειδικότερα, στο εμπόριο» αναφέρει.

Προσθέτει πως «το Βαρόμετρο δεν περιλαμβάνει την έντονη ανησυχία των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων και, ιδιαίτερα, των “micro” για την πορεία του κύκλου εργασιών (το 67,7% των micro-επιχειρήσεων δήλωσε πτώση), των επενδύσεων (πτώση το 83,1%), των παραγγελιών (πτώση το 34,3%) και της γενικότερης κατάστασής (επιδείνωση δήλωσε το 65,9%)».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!