Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Κ.Xατζηδάκης: Αποτύπωση της οπισθοδρόμησης της χώρας ο προϋπολογισμός του 2017
[Enikonomia]: Κ.Xατζηδάκης: Αποτύπωση της οπισθοδρόμησης της χώρας ο προϋπολογισμός του 2017

[Enikonomia]: Κ.Xατζηδάκης: Αποτύπωση της οπισθοδρόμησης της χώρας ο προϋπολογισμός του 2017

Αποτύπωση της οπισθοδρόμησης της χώρας με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί ο προϋπολογισμός του 2017, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο εισήχθη προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

“Φαντάζει μακρινό ακόμα και το να γυρίσουμε στο 2014, τότε που είχατε ρίξει την κυβέρνηση” είπε ο κ. Χατζηδάκης, απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία και επισημαίνοντας πως τότε -πέρα από την επιστροφή στην ανάπτυξη- η χώρα είχε για αρχή ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα.
Αντιπαρέβαλε με την σημερινή κατάσταση, κατά την οποία η χώρα τελεί υπό καθεστώς capital controls “τα οποία επιβλήθηκαν μετά την “ηρωική” διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμά σας”, ενώ προβλέπεται να παραμείνουν και το 2017. Οι καταθέσεις επίσης, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, βρίσκονταν το 2014, περίπου 40 δισ. πάνω από το σημερινό επίπεδο, παρά τα capital controls. Επιπλέον, η χώρα είχε βγει δοκιμαστικά στις αγορές (με το πενταετές ομόλογο με επιτόκιο 4,95%). Στο σημείο αυτό μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι σε περίπτωση που η χώρα δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚ, ουδεμία περίπτωση υπάρχει να καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!