Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Ίσινγκ (πρώην μέλος ΕΚΤ): Ωρολογιακή βόμβα η Ευρωζώνη, αργά ή γρήγορα θα εκραγεί
[Enikonomia]: Ίσινγκ (πρώην μέλος ΕΚΤ): Ωρολογιακή βόμβα η Ευρωζώνη, αργά ή γρήγορα θα εκραγεί

[Enikonomia]: Ίσινγκ (πρώην μέλος ΕΚΤ): Ωρολογιακή βόμβα η Ευρωζώνη, αργά ή γρήγορα θα εκραγεί

Η Ευρωζώνη είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα που αργά ή γρήγορα θα εκραγεί, προειδοποίησε ο Ότμαρ Ίσινγκg, πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ και οικονομολόγος, γνωστός ως ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ.

«Μια μέρα, αυτό το φτιαγμένο από τραπουλόχαρτα σπίτι θα καταρρεύσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ίσινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επιστημονικό περιοδικό Central Banking και αναμεταδόθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολλά ξένα δίκτυα.

Ρεαλιστικά μιλώντας, είπε ο οικονομολόγος, «πρόκειται για μια περίπτωση που θα τα “κουτσοκαταφέρνει”, θα βγαίνει από τη μία κρίση και θα βυθίζεται κατευθείαν σε μια άλλη. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο αυτό θα διαρκέσει, αλλά σίγουρα δε μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον».

Σύμφωνα με τον Ίσινγκ, η ΕΚΤ βρίσκεται σε έναν «κατήφορο», ενώ έκανε ένα «θανάσιμο λάθος», όταν συμφώνησε να διασώσει χρεοκοπημένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει λίγο ως πολύ αποτύχει», σημείωσε, ενώ επισήμανε πως η ΕΚΤ παρεμβαίνει στην αγορά, που πλέον έχει χάσει κάθε βαθμό πειθαρχίας.

«Έτσι, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου από τις αγορές ή την πολιτική», είπε ο Ίσινγκ, προσθέτοντας πως «όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να φέρουν την καταστροφή της νομισματικής ένωσης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!