Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: Αρχές Σεπτέμβρη τα αποτελέσματα από το κοίτασμα Ονησίφορος
[Enikonomia]: Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: Αρχές Σεπτέμβρη τα αποτελέσματα από το κοίτασμα Ονησίφορος

[Enikonomia]: Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: Αρχές Σεπτέμβρη τα αποτελέσματα από το κοίτασμα Ονησίφορος

Όλα βαίνουν καλώς με τη γεώτρηση στο κοίτασμα Ονησίφορος, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, επισημαίνοντας πως προχωρά κανονικά η γεώτρηση εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

«Μπορεί να είμαστε ελαφρώς πιο μπροστά, χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα και αναμένουμε ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα όπως προβλέψαμε δηλαδή στις αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου. Το πότε θα ανακοινωθούν αυτό θα το αποφασίσουμε με την εταιρεία», είπε ο κ. Λακκοτρύπης.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για τα αποτελέσματα της γεώτρησης είπε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι να φτάσει το γεωτρύπανο στον ταμιευτήρα για να δούμε καταρχάς αν υπάρχει φυσικό αέριο και στη συνέχεια, αν υπάρχει, να δούμε σε ποιες ποσότητες».

Ερωτηθείς αν τα αποτελέσματα αυτά τα αναμένει και η ΕΝΙ, ο κ. υπουργός είπε «ακριβώς. Ήδη η ΕΝΙ προχωρά και ζητά αδειοδοτήσεις για τρεις διαφορετικούς στόχους και πρόθεση της είναι να αποφασίσει σε ποιους θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις, αφού θα έχουμε τα αποτελέσματα του Ονησίφορου και αξιολογηθούν».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι η ΕΝΙ έχει ζητήσει άδειες για τα τεμάχια 3, 6 και 8.

Ερωτηθείς αν έχει ξεκινήσει και η ExxonMobil τους σχεδιασμούς της και αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της γεώτρησης που θα κάνει, ο κ. Υπουργός είπε ότι «έχουν ξεκινήσει τους προγραμματισμούς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!