Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: ΙΟΒΕ: Βλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2% φέτος – Η οικονομία δεν έχει ισχυρή δυναμική
[Enikonomia]: ΙΟΒΕ: Βλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2% φέτος – Η οικονομία δεν έχει ισχυρή δυναμική

[Enikonomia]: ΙΟΒΕ: Βλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2% φέτος – Η οικονομία δεν έχει ισχυρή δυναμική

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2% το 2018 προβλέπει το ΙΟΒΕ στην έκθεση του για την οικονομία της χώρας.

Παράλληλα, όμως, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Νίκος Βέττας, κτύπησε καμπανάκι, τονίζοντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξής που καταγράφονται στο τρέχον διάστημα δεν είναι αυτοί που θα αναμένονταν για μια οικονομία που βγαίνει από την κρίση με δυναμικό τρόπο και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από το θετικό εξωτερικό περιβάλλον της οικονομίας “Η ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία δεν καταστράφηκε, ούτε όμως μεταρρυθμίστηκε σε επαρκή βαθμό ώστε να έχει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Συνολικά, η κρίση δεν αντιμετωπίστηκε ως ευκαιρία για να θεμελιωθεί μια «νέα» ελληνική οικονομία, ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα. Πλέον η κρισιμότητα κάθε απόφασης που θα λαμβάνεται από το καλοκαίρι και μετά αυξάνεται”, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βέττας.

Πιο αναλυτικά, στα κύρια σημεία της έκθεσης του ΙΟΒΕ περιλαμβάνονται τα εξής:

- Επιτάχυνση ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2018, στην περιοχή του 2,0%. Τόνωση της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας από συνέχιση ανόδου των εξαγωγών (+7,0%). Αναμενόμενη σημαντική συμβολή και των επενδύσεων στην αύξηση του ΑΕΠ (+13%), σε εξωστρεφείς τομείς (μεταποιητικούς, τουρισμό, μεταφορές) και σε αποκρατικοποιήσεις- ιδιωτικοποιήσεις. Υποτονική συμβολή του ΠΔΕ για δεύτερο έτος. Ηπιότερη της αρχικά προβλεπόμενης ενίσχυση της κατανάλωσης των νοικοκυριών (+0,7%), παρά την κάμψη της ανεργίας, λόγω περιοριστικών πιέσεων από τα δημοσιονομικά μέτρα του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!