Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τις… εταιρείες πετρελαίου
[Enikonomia]: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τις… εταιρείες πετρελαίου

[Enikonomia]: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τις… εταιρείες πετρελαίου

Οι εταιρίες πετρελαίου αντιμετωπίζουν μια «απόλυτα αρνητική» απειλή από μια απότομη ανάπτυξη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για την οποία έχουν προειδοποιήσει οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης.

«Η ευρεία εξάπλωση των οχημάτων που τροφοδοτούνται από μπαταρίες αποτελούν σοβαρή απειλή για τη βιομηχανία πετρελαίου», επισημαίνει η έκθεση του Fitch Ratings, που ενθαρρύνει τις εταιρίες ενέργειας να καταστρώσουν σχέδια για «ριζικές αλλαγές» λόγω των νέων τεχνολογιώνπου θα μπορούσαν να έρθουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

«Αν αγνοήσουν τις ενδείξεις και παραμείνουν άπραγοι προσπαθώντας να προσποιηθούν ότι αυτό το πράγμα θα φύγει από μόνο του, πιστεύουμε πως εντέλει θα έχουν προβλήματα», επεσήμανε μιλώντας στους Financial Times ο επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης Alex Griffiths. «Χρειάζονται σχέδιο», διευκρίνισε.

Αν και το κείμενο παραδέχεται ότι μπορεί να πάρει πολύ καιρό μέχρι να γίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποδιοργανωτική δύναμη μέσω της μαζικής παραγωγής, ο Fitch σκιαγραφεί ένα ζοφερό σενάριο για τις πετρελαϊκές εταιρίες του κόσμου, όπως η Chevron, η ExxonMobil και η Royal Dutch Shell.

Ο οίκος αναφέρει ότι η απειλή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα «σπιράλ θανάτου από τους επενδυτές», καθώς οι νευρικοί κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων θα ξεπουλήσουν ό,τι έχουν από τις εταιρίες πετρελαίου, καθιστώντας το χρέος και τα ίδια κεφάλαια πιο ακριβά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!