Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Guardian: Επιπλέον 122 εκατ. άνθρωποι στη φτώχεια λόγω της κλιματικής αλλαγής
[Enikonomia]: Guardian: Επιπλέον 122 εκατ. άνθρωποι στη φτώχεια λόγω της κλιματικής αλλαγής

[Enikonomia]: Guardian: Επιπλέον 122 εκατ. άνθρωποι στη φτώχεια λόγω της κλιματικής αλλαγής

Θα μπορούσε να αυξηθεί μέχρι κατά 122 εκατ. ο αριθμός των ανθρώπων που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας σε όλο τον κόσμο έως το 2030 λόγω της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του «Τhe Guardian».

Το δημοσίευμα αυτό βασίζεται σε πρόσφατα στοιχεία της έκθεσης της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) με τίτλο «The State of Food and Agriculture 2016» αλλά και σε σχετική έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της έκθεσης έδειξαν ότι:

Είναι αναγκαίο να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στα συστήματα γεωργίας και των τροφίμων αλλά και να υπάρξει υποστήριξη για το μισό δισεκατομμύριο εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το φαινόμενο της παγκόσμιας φτώχειας δεν μπορεί να αποφευχθεί εάν δεν εφαρμοστούν κατάλληλα μέτρα για την υιοθέτηση νερού, αλιείας και δασοκομικών πρακτικών. Πάντως εάν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα για να αντιστραφεί η αλλαγή του κλίματος, η παραγωγή τροφίμων θα μπορούσε να καταστεί αδύνατη σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

«Η Υποσαχάρια Αφρική θα υποστεί το πιο σοβαρό πλήγμα εξαιτίας του ότι ο πληθυσμός της βασίζεται περισσότερο στον κλάδο της γεωργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!