Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: “Αρκετά αισιόδοξες” οι προβλέψεις στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017
[Enikonomia]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: “Αρκετά αισιόδοξες” οι προβλέψεις στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017

[Enikonomia]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: “Αρκετά αισιόδοξες” οι προβλέψεις στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017

«Αρκετά αισιόδοξες» θεωρεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (ΓΠΚΒ) τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2017. Όπως σημειώνει σε έκθεσή του, το προσχέδιο αναμένει για το 2017 ρυθμό ανάπτυξης 2,7% που θα προέλθει από την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης (1,8), τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου (9,1) και τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (5,3%).

«Οι ανωτέρω προβλέψεις πάντως για την ιδιωτική κατανάλωση, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές μπορούν χαρακτηριστούν αρκετά αισιόδοξες. Η προσέγγισή τους θα γίνει υπό προϋποθέσεις. Επίσης, όπως επισημαίνει το ίδιο το Προσχέδιο, υπάρχουν κίνδυνοι –εσωτερικοί και εξωτερικοί- που απειλούν την πραγματοποίησή τους», σημειώνεται στην έκθεση.

«Με δεδομένη την εφαρμογή επιπλέον μέτρων από 1/1/2017, (αυξήσεις σε έμμεσους φόρους, περιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κ.α., η προβλεπόμενη αύξηση της Ιδιωτικής Κατανάλωσης κατά 1,8% κρίνεται επίσης αρκετά αισιόδοξη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το χαμηλό επίπεδο της Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος», συνεχίζει η έκθεση.

Η προβλεπόμενη αύξηση των Επενδύσεων κατά 9,1% «μπορεί να θεωρηθεί εφικτή λόγω της χαμηλής βάσης του 2016 και εφόσον γίνει ορθή χρήση των ευρωπαϊκών «εργαλείων» (ΕΣΠΑ, Πακέτο «Γιούνκερ κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!