Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Γερμανία: Την Κυριακή το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών
[Enikonomia]: Γερμανία: Την Κυριακή το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών

[Enikonomia]: Γερμανία: Την Κυριακή το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών

Την Κυριακή, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) καλείται να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά ενός νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία και να εγκρίνει ή να απορρίψει την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ.

Έχει το κείμενο της συμφωνίας, στο οποίο κατέληξαν οι διερευνητικές επαφές, τη σφραγίδα του SPD ή όχι; Μερίδα του SPD, αλλά και οι πολίτες εν γένει, απαντούν ως επί το πλείστον αρνητικά. Όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση που διενήργησε το YouGov για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τους «ηττημένους» των διερευνητικών επαφών με τους Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU).

Συγκεκριμένα, μόλις το 9% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το SPD κατάφερε να επιβάλει στις διερευνητικές μεγαλύτερο μέρος των θέσεων και προτάσεών του απ’ ό,τι οι συντηρητικοί. Αντιθέτως το 29% κρίνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ ήταν εκείνοι που βγήκαν νικητές, ενώ το 15% πιστεύει ότι περισσότερο ωφελήθηκαν οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές. Την ίδια ώρα το 17% εκτιμούν ότι και οι τρεις δυνητικοί εταίροι πέτυχαν εξίσου καλά αποτελέσματα, ενώ το 30% δεν θέλησε να απαντήσει.

Ο μεγάλος συνασπισμός διχάζει

Για τους Σοσιαλδημοκράτες έφτασε πλέον η ώρα της αλήθειας. Στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος την Κυριακή (21.01) στη Βόννη καλούνται να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά ενός μεγάλου συνασπισμού και να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τους συντηρητικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!