Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Γερμανία: Συμφωνία SPD και Χριστιανικής Ένωσης στο προσφυγικό
[Enikonomia]: Γερμανία: Συμφωνία SPD και Χριστιανικής Ένωσης στο προσφυγικό

[Enikonomia]: Γερμανία: Συμφωνία SPD και Χριστιανικής Ένωσης στο προσφυγικό

Σε συμφωνία για τη διαχείριση του προσφυγικού κατέληξαν το βράδυ της Πέμπτης τα δυο χριστιανικά κόμματα και το SPD στο Βερολίνο. Δύσκολη η εφαρμογή στην πράξη. Επικρίσεις από την Pro Asyl.

Για ολόκληρες εβδομάδες ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο ταλανιζόταν εξαιτίας του προσφυγικού. Τώρα όμως με μια δισέλιδη συμφωνία υπό τον τίτλο «Διακανονισμός και διαχείριση της μεταναστευτικής πολιτικής» το θέμα διευθετήθηκε. Τα δυο χριστιανικά κόμματα CDU και CSU συμφώνησαν με τους Σοσιαλδημοκράτες να ελέγχουν πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα Αυστρίας και Γερμανίας και σε περίπτωση που αυτοί έχουν καταθέσει ήδη αίτηση ασύλου σε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ να επαναπροωθούνται εκεί.

Μέχρι σήμερα δεν ήταν σαφές εάν οι Σοσιαλδημοκράτες θα στήριζαν την συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα δυο χριστιανικά κόμματα στις αρχές της εβδομάδας. Το μεγαλύτερο αγκάθι ήταν η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ για τη δημιουργία κέντρων τράνζιτ. Τώρα για χάρη του SPD όλοι κάνουν λόγο για «διαδικασίες τράνζιτ», οι οποίες δεν θα διαρκούν περισσότερο από 48 ώρες βάσει του γερμανικού Συντάγματος. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα κρατούνται δηλαδή για περισσότερο από δυο ημέρες και οι χώροι κράτησης δεν θα κατασκευαστούν ειδικά για αυτό το σκοπό αλλά θα είναι κοντά στα σύνορα σε κτήρια της αστυνομίας. Ωστόσο δεν αναμένεται να είναι πολλές αυτές οι αστυνομικές υπηρεσίες στα σύνορα που θα διενεργούν τους ελέγχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!