Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να διευρυνθεί το Eurogroup με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας
[Enikonomia]: Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να διευρυνθεί το Eurogroup με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας

[Enikonomia]: Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να διευρυνθεί το Eurogroup με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας

Απέναντι στις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, η Άγκελα Μέρκελ θα απαντήσει με τη γνωστή από τα προηγούμενα χρόνια θέση της ότι το βασικό είναι να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της περιοχής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της Handelsblatt, η Μέρκελ θα προτείνει τη διεύρυνση του Eurogroup, στο οποίο μετέχουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, σε ένα γιγαντιαίο συμβούλιο (Jumbo) στο οποίο θα μετέχουν και οι υπουργοί Οικονομίας της περιοχής, το οποίο θα οδηγεί σε μεγαλύτερη σύγκλιση και ανταγωνιστικότητα. Το συμβούλιο αυτό δεν θα συνεδριάζει κάθε μήνα, αλλά αρκετές φορές τον χρόνο.

Ο στόχος, αναφέρει η Handelsblatt είναι σαφής: Η Μέρκελ δεν θέλει να υπάρξει ενασχόληση μόνο με τους νέους χρηματικούς πόρους, όπως αυτούς που θα χρειασθούν για τον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, αλλά και για την ενίσχυση της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Η καγκελάριος θεωρεί την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ως κεντρικό ζητούμενο για την Ευρώπη. Επιπλέον, πρέπει η οικονομική δύναμη των ευρωπαϊκών κρατών να μη διαφέρει πολύ. Για αυτό, οι σύνοδοι των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας πρέπει να δίνουν την αναγκαία ώθηση, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναγνωρίζει ότι για τον Μακρόν μία τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να είναι αρκετή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!