Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Γερμανία: Το κόμμα της Μέρκελ δεν δέχεται να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία με το SPD
[Enikonomia]: Γερμανία: Το κόμμα της Μέρκελ δεν δέχεται να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία με το SPD

[Enikonomia]: Γερμανία: Το κόμμα της Μέρκελ δεν δέχεται να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία με το SPD

Η απαίτηση μερίδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, δεν συναντά την κατανόηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Άγκελα Μέρκελ. Για το CDU, μία συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλίνει σημαντικά από τον συμβιβασμό, στον οποίο κατέληξαν προχθές τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

«Αυτά που συμφωνήσαμε, ισχύουν. Όλα τα άλλα δεν είναι σοβαρά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CDU, Τόμας Στομπλ σε συνέντευξή του. «Η (Χριστιανική) Ένωση είναι κάθετα αντίθετη στο να ανοίξει και πάλι επιμέρους θέματα: Το έγγραφο της διαπραγμάτευσης είναι η βάση για όλες τις άλλες συζητήσεις. Βασικά πράγματα, που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό, δεν θα υπάρχουν ούτε σε μία συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του CDU, Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν, έκανε έκκληση στο SPD να μην αρνηθεί την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης. «Η συνέπεια θα ήταν στασιμότητα στη Γερμανία, και στην κοινωνική πολιτική», δήλωσε.

Πηγή πληροφοριών: Handelsblatt

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!