Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Γερμανία: Δύο χρόνια ξενοφοβικό Pegida στη Δρέσδη
[Enikonomia]: Γερμανία: Δύο χρόνια ξενοφοβικό Pegida στη Δρέσδη

[Enikonomia]: Γερμανία: Δύο χρόνια ξενοφοβικό Pegida στη Δρέσδη

Πολλές φορές στο παρελθόν προφητεύτηκε ο θάνατός του. Αλλά κάθε Δευτέρα στη Δρέσδη κατέβαζε χιλιάδες υποστηρικτές στους δρόμους της πόλης. Ακριβώς δύο χρόνια μετά την έναρξη αυτών των κινητοποιήσεων της Δευτέρας η παρουσία του ξενοφοβικού κινήματος Pegida έγινε και σήμερα αισθητή στους δρόμους της Δρέσδης, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα όπως πριν ένα χρόνο.

Και ακροδεξιοί

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 6.500 με 8.500 χιλιάδες συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και εκπρόσωποι ακροδεξιών κινημάτων, που γίνονται αντικείμενο συνεχούς παρακολούθησης από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος των τοπικών κρατιδίων. Δεν είχαν όμως κανένα πρόβλημα να κινηθούν ελεύθερα καθώς σε πολλές διαδηλώσεις μπορούν ακόμη και να πάρουν το λόγο και να απευθυθούν στους διαδηλωτές.

Ο πρωτεργάτης του Pegida Λουτς Μπάχμαν κράτησε επιδεικτικά διακριτική στάση κι άφησε σε άλλους το προνόμιο να μιλήσουν στους συγκεντρωμένους. Υπήρχαν και αντιδιαδηλωτές, εκείνοι που αντιτίθενται στη φαιά ιδεολογία του Pegida. Με πανό και συνθήματα εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εξέφραζαν την αγανάκτησή τους. Παρούσα ισχυρή δύναμη της αστυνομίας ενισχυμένη με δυνάμεις από άλλα ομόσπονδα κρατίδια.

Μεγάλη πορεία κατά του Pegida

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος είναι κάτοικος Δρέσδης, εξέφρασε την ελπίδα σε συνέντευξη στην κυριακάτικη Bild ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο ιωβηλαίο για το Pegida.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!