Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: FT: Η Βουλγαρία θέλει να γίνει πρωτεύουσα τεχνολογίας των Βαλκανίων
[Enikonomia]: FT: Η Βουλγαρία θέλει να γίνει πρωτεύουσα τεχνολογίας των Βαλκανίων

[Enikonomia]: FT: Η Βουλγαρία θέλει να γίνει πρωτεύουσα τεχνολογίας των Βαλκανίων

«Η Βουλγαρία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει πρωτεύουσα τεχνολογίας των Βαλκανίων» είναι τίτλος δημοσιεύματος των Finacial Times.

Eιδικότερα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι «Οι απόφοιτοι πληροφορικής και μηχανικοί της Βουλγαρίας παύουν να «μεταναστεύουν» στις ΗΠΑ και τη Γερμανία για την αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών ευκαιριών. Οι επιχειρήσεις της Βουλγαρίας απασχολούν περίπου 40.000 μηχανικούς λογισμικού, ενώ ο κλάδος της πληροφορικής συμβάλλει περισσότερο από το 3% στην οικονομία της Βουλγαρίας. Ωστόσο πριν από 4 χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μικρότερο του 1%».

Ο διευθύνων σύμβουλος της βραβευμένης start-up της Transmetrics, Asparuh Koev που εργάζεται για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στον νευραλγικό κλάδο των μεταφορών στη Βουλγαρία επισημαίνει ότι «η Βουλγαρία αποτελεί το πιο ενδιαφέρον κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του κλάδου της τεχνολογίας (IT development) καθώς διαθέτει πιο μορφωμένους ανθρώπους και πιο φθηνό εργατικό δυναμικό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Η Σόφια διεκδικεί πλέον με αξιώσεις τον τίτλο ενός νέου «τεχνολογικού κέντρου», αφού είναι σε θέση να προσφέρει εργασία σε χιλιάδες αποφοίτους των τεχνολογικών σπουδών/σχολών. Αρκετοί από αυτούς μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ακόμη και της διεθνούς τεχνολογικής βιομηχανίας», προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!