Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: FT: Παγκόσμια η στροφή στις εναλλακτικές επενδύσεις
[Enikonomia]: FT: Παγκόσμια η στροφή στις εναλλακτικές επενδύσεις

[Enikonomia]: FT: Παγκόσμια η στροφή στις εναλλακτικές επενδύσεις

Η παγκόσμια μεταστροφή σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία ανέβασε ταχύτητα το 2016, καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές στράφηκαν στα ακίνητα, στην υποδομή, στο private equity και στα hedge funds , σε αναζήτηση καλύτερων αποδόσεων.

Τα προγράμματα αγορών ομολόγων των κεντρικών τραπεζών ως απάντηση στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, έχουν οδηγήσει σε ισχυρές ανόδους και παρατραβηγμένες αποτιμήσεις σε πολλές δημόσιες αγορές ομολόγων και μετοχών, συνδράμοντας την ισχυροποίηση της ελκυστικότητας των εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων για μεγάλους επενδυτές.

Αλλά η τεράστια κλίμακα των νέων εισροών μετρητών στα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία τα τελευταία χρόνια έχει ταυτόχρονα πιέσει ανοδικά τις αποτιμήσεις σε όλα τα μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία και έχει εγείρει ανησυχίες πως οι επενδυτές μπορεί να απογοητευθούν από τις μελλοντικές αποδόσεις, που αναμένεται ευρέως να είναι χαμηλότερες από εκείνες που πετυχαίνουν ιστορικά.

Πολλοί επενδυτές, ωστόσο, αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ενσωματώσουν μη ρευστοποιήσιμες εναλλακτικές ακόμη πιο βαθιά στα χαρτοφυλάκιά τους, λόγω των αδιάφορων αποδόσεων που προσφέρονται από τις κατηγορίες συμβατικών περιουσιακών στοιχείων, μετά το ανοδικό σερί που έχει κρατήσει οκτώ χρόνια για τις μετοχές και σχεδόν τρεις δεκαετίες στα κυβερνητικά ομόλογα.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζονται οι 100 μεγαλύτεροι managers εναλλακτικών επενδύσεων αυξήθηκαν άνω των τεσσάρων τρισ. δολαρίων στα τέλη του 2016, δηλαδή κατά ένα δέκατο παραπάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεση Willis Towers Watson/FTfm Global Alternatives Survey που καλύπτει 10 κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και επτά τύπους επενδυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!