Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 21 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: FT: Λίγος… φόβος κάνει καλό στις αγορές
[Enikonomia]: FT: Λίγος… φόβος κάνει καλό στις αγορές

[Enikonomia]: FT: Λίγος… φόβος κάνει καλό στις αγορές

To μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι η έλλειψη φόβου. Ο Μπέντζαμιν Γκράχαμ, ο γκουρού των επενδύσεων που επικαλείται συχνά ο Γουόρεν Μπάφετ , αναφερόταν στον Mr Market, μια περσόνα που χαρακτηρίζεται από απότομες συναισθηματικές μεταβολές. Οι στιγμές της ευφορίας του μπορεί να είναι πιο ευχάριστες από αυτές της απόγνωσης. Αλλά είναι επικίνδυνες.

Η υπερβολική αισιοδοξία είναι ο φυσικός πρόδρομος της υπερβολικής ανάληψης ρίσκου, των «φουσκών» στις τιμές των στοιχείων ενεργητικού και στη συνέχεια των χρηματοοικονομικών και οικονομικών κρίσεων.

Η αναταραχή που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Είναι κρίμα που δεν συνέβη νωρίτερα. Αλλά ο φόβος έχει επιστρέψει. Ζήτω!

Μέχρι τώρα, όπως σημειώνει ο Γκάβιν Ντέιβις, έχουμε να κάνουμε με ένα μικρής έκτασης συμβάν. Το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου, η αγορά ήταν μόλις 7,5% χαμηλότερα από το πρόσφατο ιστορικό υψηλό. Ο κυκλικά προσαρμοσμένος λόγος των τιμών προς τα κέρδη, μια μέτρηση της μακροπρόθεσμης αποτίμησης των μετοχών που εξέλιξε ο Ρόμπερτ Σίλερ του Yale, είναι ακόμα υψηλότερα από ότι σε οποιαδήποτε περίοδο στο παρελθόν, εκτός από το 1929 και το 1998 με 2001.

Το απότομο άλμα στη μεταβλητότητα μπορεί να είναι ανησυχητικό, αλλά είναι φυσικό και χρήσιμο. Θα βοηθήσει να κλονιστεί ο εφησυχασμός.

Ο κ. Ντέιβις υποστηρίζει πως τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, τα οποία έδειξαν μια μικρή αύξηση στον πληθωρισμό, ήταν η αφορμή για την διόρθωση στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!