Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: FT: Οι εκλογές στις ΗΠΑ βάζουν στην πρίζα Μόσχα και Πεκίνο
[Enikonomia]: FT: Οι εκλογές στις ΗΠΑ βάζουν στην πρίζα Μόσχα και Πεκίνο

[Enikonomia]: FT: Οι εκλογές στις ΗΠΑ βάζουν στην πρίζα Μόσχα και Πεκίνο

Η επίθεση που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι μια επικίνδυνη περίοδος για τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Οι πολεμικές συρράξεις έχουν ενταθεί στη Μέση Ανατολή. Το κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση επιδεινώνεται και οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τους γείτονες της στην Ασία περιπλέκονται. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι ΗΠΑ είναι απορροφημένες από την κόντρα Κλίντον-Τραμπ και τη διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο πρόεδρο.

Για τη Ρωσία και την Κίνα -δύο χώρες που είναι εμφανώς δυσαρεστημένες από την αμερικανική παγκόσμια τάξη-, μια Αμερική που έχει αλλού στραμμένη την προσοχή της μοιάζει σαν μια ευκαιρία.

Η Μόσχα και το Πεκίνο αντιμετωπίζουν τη Χίλαρι Κλίντον με καχυποψία και πιστεύουν πως η πιθανή έλευσή της στο Οβάλ Γραφείο θα οδηγήσει σε μια πιο επιθετική αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ίσως μπαίνουν στον πειρασμό να δράσουν γρήγορα, προτού αποκτήσει την ευκαιρία να εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.

Σε φυσιολογικές εποχές, μια προσωρινά περισπασμένη Αμερική μπορεί να μην αποτελούσε λόγο για ανησυχία. Αλλά είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες και επικίνδυνες αποφάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!