Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: FT: Χρυσές συμβουλές για φοιτητές MBA
[Enikonomia]: FT: Χρυσές συμβουλές για φοιτητές MBA

[Enikonomia]: FT: Χρυσές συμβουλές για φοιτητές MBA

Καθώς οι φοιτητές MBA ξεκινούν τα προγράμματά τους, ζητήσαμε συμβουλές από κορυφαίους καθηγητές, για το πώς να κερδίσουν τα περισσότερα από τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων.

«Συγκέντρωση: δεν υπάρχει τίποτε άλλο»

Ayelet Fishbach, καθηγήτρια Επιστήμης της Συμπεριφοράς και Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Booth School of Business:

Οι φοιτητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αντί να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Και να είναι ανοικτοί στις προκλήσεις που επιβάλλουν άλλοι. Οι φοιτητές MBA θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν με οτιδήποτε τους προσφερθεί, γιατί η απόκτηση δεξιοτήτων ξεφεύγει κατά πολύ από το να παρακολουθείς απλά τα μαθήματα.

Κάποιοι φοιτητές έρχονται στο μάθημα με την νοοτροπία του κολεγίου, πιστεύοντας ότι όλο το θέμα είναι οι βαθμοί και εμμένοντας στα πράγματα στα οποία είναι καλοί. Δώστε στον εαυτό σας χώρο να αναπτυχθεί.

Και προετοιμαστείτε νοητικά. Για παράδειγμα, αφήστε στην άκρη άλλα πράγματα στη ζωή σας, να είστε παρόντες στην αίθουσα -και την ώρα εκείνη δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Κάποιοι το βρίσκουν αυτό πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα εφόσον είμαστε όλοι εξαρτημένοι από τα email, αλλά οι φοιτητές χρειάζεται πραγματικά να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να γίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!