Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: FT: «Ακριβό» το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ
[Enikonomia]: FT: «Ακριβό» το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ

[Enikonomia]: FT: «Ακριβό» το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ

Η Βρετανία θα εξακολουθήσει να συνεισφέρει δισεκατομμύρια στερλίνες στον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το Brexit, για να διατηρήσει την πολύτιμη πρόσβαση του Λονδίνου στην Ενιαία Αγορά, σύμφωνα με τα σχέδια που εξετάζει η κυβέρνηση της Theresa May.

H απαίτηση της πρωθυπουργού, η Βρετανία να ελέγχει τα σύνορά της και να εξαιρεθεί από τη δικαιοδοσία των δικαστηρίων της ΕΕ έχει οδηγήσει πολλούς σε Λονδίνο και Βρυξέλλες στο να συμπεράνουν πως οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες με έδρα στη Βρετανία θα χάσουν αναπόφευκτα τα δικαιώματα «ελεύθερης διακίνησης» (passporting), που τους επιτρέπουν να συναλλάσσονται ελεύθερα στην Ευρώπη.

Αλλά σε μια κίνηση που πιθανόν να «ταράξει» πολλούς Συντηρητικούς Ευρωσκεπτικιστές, η κα May δεν έχει αποκλείσει τις μελλοντικές πληρωμές στην ΕΕ, για να διασφαλίσει προνομιούχα πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Ο χρηματοοικονομικός συγκαταλέγεται στους τομείς που είναι το πιθανότερο να επωφεληθούν από οποιαδήποτε συμφωνία θα αναγνώριζε την «ισότητα» των ρυθμιστικών συστημάτων.

Την Παρασκευή, η May διαβεβαίωσε την iαπωνική αυτοκινητοβιομηχία Nissan ότι οι όροι των εμπορικών συναλλαγών για το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της στο Sunderland δεν πρόκειται να αλλάξουν μετά το Brexit, σε μια πρώτη ένδειξη πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιλέξει την προστασία «προνομιούχων» κλάδων από την επίπτωση της απόσχισης από την ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!