Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: O Fitch δεν θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο των ΗΠΑ σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών τους
[Enikonomia]: O Fitch δεν θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο των ΗΠΑ σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών τους

[Enikonomia]: O Fitch δεν θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο των ΗΠΑ σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών τους

Μια ενδεχόμενη παράλυση του αμερικανικού κράτους , λόγω απουσίας συμφωνίας για τον προϋπολογισμό της χώρας, δεν θα είχε συνέπειες στην αξιολόγηση της χώρας, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ο Fitch αξιολογεί την αμερικανική οικονομία στην υψηλότερη βαθμίδα, ΑΑΑ. Όπως σημειώνει, η χώρα έχει ξαναβρεθεί σε κατάσταση μερικής παράλυσης και “αυτή η διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών του δεν θα έχει επιπτώσεις στη βαθμίδα ΑΑΑ με σταθερή προοπτική”.

“Η βασική επίπτωση αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα θα εξαρτηθεί από το αν αυτό προοιωνίζεται μια νέα αποσταθεροποίηση στον αμερικανικό προϋπολογισμό ή προαναγγέλλει μια πολιτική των άκρων σε ότι αφορά το χρέος”, πρόσθεσε ο οίκος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του γραφείου προϋπολογισμού του Κογκρέσου, το χρέος δεν αναμένεται να φτάσει στο ανώτατο όριό του πριν από τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Οι χρηματαγορές δεν φαινόταν πάντως να ανησυχούν σήμερα για μια ενδεχόμενη παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ. Η Γουόλ Στριτ κινείται σε σταθερά επίπεδα, όπως και η ισοτιμία του δολαρίου, που ωστόσο έχει υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες έναντι του ευρώ.

Η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, η δημοκρατική μειοψηφία και ο Λευκός Οίκος προσπαθούν ακόμη να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση του κράτους. Επαφίεται στη Γερουσία να εγκρίνει μέχρι τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (07.00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) μια παράταση του προϋπολογισμού μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!