Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Έτσι “διαβάζει” ο Ζάεφ τη συμφωνία των Πρεσπών – Τα 10 σημεία για τα οποία πανηγυρίζει
[Enikonomia]: Έτσι “διαβάζει” ο Ζάεφ τη συμφωνία των Πρεσπών – Τα 10 σημεία για τα οποία πανηγυρίζει

[Enikonomia]: Έτσι “διαβάζει” ο Ζάεφ τη συμφωνία των Πρεσπών – Τα 10 σημεία για τα οποία πανηγυρίζει

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται στα 10 σημεία που όπως ισχυρίζεται αποτελούν νίκη για τη χώρα.

Τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων, όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ζόραν Ζάεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι η συμφωνία εξασφαλίζει την προστασία της “μακεδονικής” ταυτότητας και γλώσσας, ότι “η υπηκοότητα είναι μακεδονική και τώρα και στο μέλλον”, ότι ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν, ενώ το «ΜΚ» και το «ΜΚD» παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρίσιμοι κωδικοί της χώρας.

Αυτά είναι τα δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών που αναφέρονται ως επιχειρήματα υπέρ του “ναι” στο επικείμενο δημοψήφισμα.

1. Συμφωνία για το “μακεδονικό” μέλλον

Η “μακεδονο”-ελληνική συμφωνία είναι από ιστορική άποψη η καλύτερη και δικαιότερη ευκαιρία για τους πολίτες της “Μακεδονίας”. Η συμφωνία συνιστά συνεισφορά στο “μακεδονικό” μέλλον. Με αυτήν καθαρίζουμε τον δρόμο της χώρας μας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γινόμαστε μέλος των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που απολαμβάνουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Με τη συμφωνία αυτή επιφέρουμε καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες και διαφυλάσσουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του “μακεδονικού” μας έθνος.

2. Η “μακεδονική” ταυτότητα προστατεύεται

Η συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να προσδιοριζόμαστε ως “Μακεδόνες”. Δεν υπάρχουν πλέον αμφισβητήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!