Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: EΣΕΕ: Η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης προϋπόθεση για την ανάκαμψη
[Enikonomia]: EΣΕΕ: Η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης προϋπόθεση για την ανάκαμψη

[Enikonomia]: EΣΕΕ: Η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης προϋπόθεση για την ανάκαμψη

Θετικά αποτιμώνται οι ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και η ωρίμανση των προϋποθέσεων απογείωσής της από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψή της.

Η αξιολόγηση αυτή θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις στραμμένες προς την πραγματική οικονομία, με παράλληλη ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και του όγκου των γραφειοκρατικών διαδικασιών και κυρίως τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα προσελκύει επενδύσεις και θα ενισχύει το ρόλο του ιδιωτικού τομέα αλλά και της εμπιστοσύνης.

Οπως αναφέρει το Ινστιτούτο:

- Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται τα νέα από την ενίσχυση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση. Εντούτοις, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου υποχώρησαν συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

- Στη διάρκεια του Γ΄ Τριμήνου του 2017 το επίπεδο των τιμών κινήθηκε σε ετήσια βάση ανοδικά ενώ αντίθετα, οι τιμές υποχώρησαν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο εξαιτίας των θερινών εκπτώσεων.

- Στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα του Α΄ Τριμήνου κινήθηκε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό εμπόριο εκτός καυσίμων και λιπαντικών, ενώ ο αντίστοιχος Δείκτης Όγκου παρουσίασε ελαφρώς ισχυρότερη άνοδο. Ωστόσο, κάμψη σημείωσε τόσο ο εποχικά διορθωμένος ΔΚΕ στο Χονδρικό εμπόριο, όσο και ο αντίστοιχος δείκτης στα Αυτοκίνητα.

- Στην αγορά εργασίας, η διατήρηση της πτωτικής τάσης του ποσοστού ανεργίας αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!