Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Εργαζόμενοι στα Ταμεία: Έλλειμμα 1 δισ. ευρώ έχει ο ΕΦΚΑ
[Enikonomia]: Εργαζόμενοι στα Ταμεία: Έλλειμμα 1 δισ. ευρώ έχει ο ΕΦΚΑ

[Enikonomia]: Εργαζόμενοι στα Ταμεία: Έλλειμμα 1 δισ. ευρώ έχει ο ΕΦΚΑ

Στην κατάρριψη των κυβερνητικών θέσεων για την επίτευξη πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ταμεία, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής .

Συγκεκριμένα, στην εισήγηση του Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ αναφέρεται πως “το περίφημο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά έλλειμμα που πλησιάζει το 1 δισ.” και πως “μεγάλος αριθμός των νέων συνταξιούχων θυσιάστηκε και δεν έλαβε τη σύνταξή του προκειμένου ο ΕΦΚΑ να εμφανίσει πλεόνασμα”.

Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση “από τις αρχές του 2018 δεχόμαστε “βομβαρδισμό” δηλώσεων τόσο από την Πολιτική Ηγεσία όσο και από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, σχετικά με το θετικό συνολικό αποτέλεσμα ύψους 1,52 δις. που ο Οργανισμός κατάφερε να πετύχει εντός του 2017, μετατρέποντας το αρχικά προϋπολογιζόμενο έλλειμμα των 765 εκ. σε “καθαρό” ταμειακό πλεόνασμα 754 εκ.

Ως βασικότερος λόγος γι αυτή την “ανατροπή” αναφέρεται η αύξηση των εσόδων από εισφορές και τα έσοδα από ρυθμίσεις οφειλών. Ας δούμε όμως τι προκύπτει με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού των εσόδων του 2017:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!