Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Έρχονται ιδιωτικές ασφάλειες για τους τίτλους ακινήτων;
[Enikonomia]: Έρχονται ιδιωτικές ασφάλειες για τους τίτλους ακινήτων;

[Enikonomia]: Έρχονται ιδιωτικές ασφάλειες για τους τίτλους ακινήτων;

Πως θα σας φαινόταν αν ακούγατε πως σε μερικά χρόνια ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε την ιδιοκτησία σας θα είναι να πληρώσετε ασφάλιστρα σε ιδιωτική εταιρεία;Σας ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
Κι όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, οι τελευταίες μεθοδεύσεις απομάκρυνσης της κτήσης γης από το νομικό πεδίο που έγιναν στη χώρα μας, μέσω της κατάργησης των άμισθων υποθηκοφυλάκων και την απομάκρυνση των δικηγόρων από την κτηματογράφηση οδηγούν ακριβώς σε αυτό το σχέδιο: να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να αρχίσουμε να πληρώνουμε τη λεγόμενη “ title insurance ‘ ή “ ασφάλεια τίτλων” όπως είναι η ελληνική απόδοση.

Και δεν πρόκειται για σενάριο αλλά για συγκεκριμένες πληροφορίες. Τον περασμένο Ιούνιο δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού “Forbes “ που απασχολεί με κτηματομεστικά θέματα, ανέλυε σε σχετικό άρθρο τι είναι ακριβώς τα “ title insurance” και από τι μπορούν να προστατέψουν τους ιδιοκτήτες “ Μπορούν, για παράδειγμα , να σας προστατέψουν σε περίπτωση που έχει γίνει κάποιο λάθος στη διάρκεια της καταχώρισης των στοιχείων στα δημόσια αρχεία”, εξηγούσε ο συντάκτης του κειμένου.

Και πότε μπορούν να γίνουν λάθη στη καταχώριση των ακινήτων ; “θα αναρωτηθεί κανείς. Πολύ απλά, όταν όσοι απασχολούνται με τη δουλειά της καταχώρισης δεν έχουν τις απαραίτητες νομικές γνώσεις ή δεν έχουν την ανεξαρτησία να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει ή δεν έχουν την αστική ευθύνη για τις πράξεις τους ή κάποιος συνδυασμός των παραπάνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!