Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Έρχεται η «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων
[Enikonomia]: Έρχεται η «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων

[Enikonomia]: Έρχεται η «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων

«Μαύρη λίστα» τρίτων χωρών που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι και αρνούνται να συνεργαστούν με τη διεθνή κοινότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξετάζουν και πιθανότατα θα υιοθετήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο, η οποία σχετίζεται με τις πρόσφατες αποκαλύψεις σκανδάλων φοροδιαφυγής από το διεθνή τύπο μέσω των λεγόμενων «Panama Papers» και «Paradise Papers», τα οποία ευαισθητοποίησαν τις περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωβουλής, η οποία έχει αναθέσει έρευνα σε ειδική επιτροπή μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα «Paradise Papers», οι απώλειες φόρων για την ΕΕ εξαιτίας της φοροδιαφυγής από την πλευρά επιχειρήσεων και εύρωστων οικονομικά πολιτών φτάνουν το 1 τρις ευρώ ετησίως. Η εκτίμηση που επικρατεί είναι πως ένα μεγάλο μέρος από αυτό το ποσό θα μπορούσε να καταλήξει στα κρατικά ταμεία, αν υπήρχε αποτελεσματικός συντονισμός σε παγκόσμιο επίπεδο κατά των φορολογικών παραδείσων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε βάλει αρχικά σε μια προκαταρκτική «μαύρη λίστα» 92 τρίτες χώρες, οι οποίες είτε δεν συνεργάζονταν με την ΕΕ, είτε δεν λειτουργούσαν με διαφάνεια. Η Κομισιόν ήρθε σε επαφή με τις χώρες αυτές, οι περισσότερες από τις οποίες φοβούμενες διεθνείς κυρώσεις άρχισαν να συνεργάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!