Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Επίδομα ανεργίας και έκτακτο βοήθημα σε εργαζόμενους των οποίων ανεστάλη η εργασία εξαιτίας της φωτιάς
[Enikonomia]: Επίδομα ανεργίας και έκτακτο βοήθημα σε εργαζόμενους των οποίων ανεστάλη η εργασία εξαιτίας της φωτιάς

[Enikonomia]: Επίδομα ανεργίας και έκτακτο βοήθημα σε εργαζόμενους των οποίων ανεστάλη η εργασία εξαιτίας της φωτιάς

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ ) προχώρησε σήμερα, Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του εφάπαξ ποσού 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας (648,00 ευρώ) σε εργαζόμενους των οποίων ανεστάλη η εργασία μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου και η διαδικασία της αίτησής τους έχει ολοκληρωθεί.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του, ο Οργανισμός θα καταβάλει το επίδομα αυτό στους δικαιούχους, στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική.
Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 θα συνεχιστεί η διαδικασία καταβολής σε εργαζόμενους οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση και των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιούνται. Παράλληλα, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και θα ενημερωθούν για την επόμενη ημερομηνία καταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι:

- Για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας ή του τόπου εργασίας των ασφαλισμένων.

- Για τη λήψη του εφάπαξ ποσού των 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου εργασίας των δικαιούχων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης (https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#1532960558980-0f37a718-7988 ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!