Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: DW: Η Τουρκία διεκδικεί ενεργό ρόλο στη Μοσούλη
[Enikonomia]: DW: Η Τουρκία διεκδικεί ενεργό ρόλο στη Μοσούλη

[Enikonomia]: DW: Η Τουρκία διεκδικεί ενεργό ρόλο στη Μοσούλη

Τεταμένες εξακολουθούν να είναι οι τουρκοϊρακινές σχέσεις με την Βαγδάτη να αντιτίθεται σε στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στην ανακατάληψη της Μοσούλης. Στην Αγκυρα εσπευσμένα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Κάρτερ.

Η Τουρκία επιμένει να συμπεριληφθεί στη συμμαχία των δυνάμεων που μάχεται για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν όσο και του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ γίνεται φανερό ότι θεωρούν την ενεργό συμμετοχή της Τουρκίας ως δεδομένη, αναφέρουν ότι η τουρκική αεροπορία θεωρητικά συμμετέχει ήδη στη συμμαχία αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Μιλούν μάλιστα και για συνεννοήσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ουάσιγκτον για την επικείμενη χωριστή επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκκα, της φερόμενης ως πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους.

Όμως παράλληλα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών βρίσκεται στη Βαγδάτη για να βρεθεί κάποια χρυσή τομή σχετικά την μικρή τουρκική στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται στην εκπαιδευτική βάση Μπασίκα σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Μοσούλη. Το Ιράκ έχει δηλώσει δημόσια ότι οι Τούρκοι πρέπει να αποχωρήσουν εντελώς από το ιρακινό έδαφος, και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στις συζητήσεις στη Βαγδάτη ίσως συμφωνηθεί να ανοίξει ένας διάδρομος ασφαλείας για την αποχώρηση της τουρκικής δύναμης της Μπασίκα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!