Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Δραγασάκης: Το υπουργείο Οικονομίας θα λειτουργήσει ως υπουργείο προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων
[Enikonomia]: Δραγασάκης: Το υπουργείο Οικονομίας θα λειτουργήσει ως υπουργείο προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων

[Enikonomia]: Δραγασάκης: Το υπουργείο Οικονομίας θα λειτουργήσει ως υπουργείο προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γεωργίας της Ρωσίας, Sergey Levin, είχε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Ρωσία στην Αθήνα, Andrey Maslov, ενώ στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος και ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Ο κ. Levin παρουσίασε την υποψηφιότητα της ρωσικής πόλης Εκατερίνμπουργκ για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO 2025.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια και η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της προσφέρουν σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στοχεύει να λειτουργήσει ως υπουργείο «προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων». Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, ήδη δρομολογούνται τα απαραίτητα μέτρα που θα διευκολύνουν τη διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία των οικονομικών φορέων των δύο χωρών, ζητώντας από τον κ. Levin να μεταφέρει το μήνυμα αυτό προς τη ρωσική πολιτική ηγεσία αλλά και ιδιωτικούς φορείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!