Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Το ΔΝΤ χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για την οικονομία της Κίνας
[Enikonomia]: Το ΔΝΤ χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για την οικονομία της Κίνας

[Enikonomia]: Το ΔΝΤ χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για την οικονομία της Κίνας

Η πιστωτική ανάπτυξη της Κίνας καταγράφει «εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς», με βάση τα παγκόσμια δεδομένα, και χωρίς μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη διαχείριση του υπερβολικού χρέους, αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος μιας τραπεζικής κρίσης ή/και μιας απότομης επιβράδυνσης της ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε έκθεσή του, στέλνοντας μια ηχηρή προειδοποίηση προς την κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το έγκριτο πρακτορείο Reuters.

Το ΔΝΤ καλεί το Πεκίνο να δράσει γρήγορα, προτού το πρόβλημα γίνει συστημικό, ενώ καθιστά σαφές πως ότι τόσο τα προβλήματα των πιστωτών, όσο και των οφειλετών πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το έγγραφο αυτό του ΔΝΤ είναι μία μόνο από τις πολλές προειδοποιήσεις του Ταμείου για την οικονομία της Κίνας το τρέχον έτος (2016).

Το ΔΝΤ έχει προβλέψει πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα ενισχυθεί κατά 6,6% το 2016, ωστόσο εκτιμά πως θα ακολουθήσει σταδιακή επιβράδυνση, έως ότου φτάσει σε ρυθμούς κοντά στο +5,8% το 2021.

Το εταιρικό χρέος στην Κίνα αγγίζει τα 18 τρισ. δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί περίπου με 169% του ΑΕΠ της χώρας, αναφέρει το Reuters, ενώ επισημαίνει πως ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων S&P Global έχει υπολογίσει ότι οι κινεζικές τράπεζες χρειάζονται περίπου 1,7 τρισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!