Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Δύο δισ. κατέβαλε το Δημόσιο σε ιδιώτες για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο
[Enikonomia]: Δύο δισ. κατέβαλε το Δημόσιο σε ιδιώτες για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο

[Enikonomia]: Δύο δισ. κατέβαλε το Δημόσιο σε ιδιώτες για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο

Πληρωμή 2,029 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς ιδιώτες στο διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου,δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας υπερκαλύπτοντας το στόχο πληρωμών τουλάχιστον του 80% των κεφαλαίων που είχαν διατεθεί (1,8 δισ. ευρώ) για το λόγο αυτό κατά την προηγούμενη εκταμίευση από τον ESM.

Στις 10 Οκτωβρίου, το Eurogroup έλαβε την πολιτική απόφαση εκταμίευσης της δόσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ που σχετίζονταν με την ικανοποίηση των 15 προαπαιτούμενων και αφορούσαν σε δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους. Εκκρεμεί για τη φυσική εκταμίευση των κεφαλαίων η συνεδρίαση του Δ.Σ του ESM.

Για το υπόλοιπο 1,7 δισ. ευρώ, το Eurogroup ζήτησε τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν πέσει στην αγορά τουλάχιστον το 80% των κεφαλαίων που είχαν προηγουμένως εκταμιευτεί για αυτό το λόγο.

Το κριτήριο αυτό φαίνεται πλέον να ικανοποιείται. Πλην όμως, υπάρχει και ένα δεύτερο σκέλος . Για την εκταμίευση, υπάρχει όρος και μη δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών στο μεσοδιάστημα. Θα αξιολογηθεί δηλαδή η καθαρή μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Και αυτό για να φανεί θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα αναλυτικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!