Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Διαφωνίες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ για τον χρόνο τερματισμού του QE και αύξησης των επιτοκίων
[Enikonomia]: Διαφωνίες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ για τον χρόνο τερματισμού του QE και αύξησης των επιτοκίων

[Enikonomia]: Διαφωνίες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ για τον χρόνο τερματισμού του QE και αύξησης των επιτοκίων

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είχαν διαφορετικές απόψεις σήμερα σχετικά με τον τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ και τον πιθανό χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων της από το 2011, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τρεις πηγές.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε τελικά ότι προβλέπει πως το QE θα τερματισθεί τον Δεκέμβριο και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ έως το καλοκαίρι του 2019.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, κάτι που σημαίνει ότι οι διαφωνούντες αποδέχθηκαν τελικά την προταθείσα διατύπωση.

Ορισμένοι αξιωματούχοι, όμως, της κεντρικής τράπεζας υποστήριξαν μία πιο απαλή διατύπωση αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης του QE, ενώ άλλοι ήθελαν να διαμηνυθεί ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν από τα μέσα του 2019 παρά από το Φθινόπωρο, όπως υπονοεί η απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!