Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Χωρίς προβλήματα η ευρω-ρωσική διαστημική αποστολή προσεδάφισης στον Αρη
[Enikonomia]: Χωρίς προβλήματα η ευρω-ρωσική διαστημική αποστολή προσεδάφισης στον Αρη

[Enikonomia]: Χωρίς προβλήματα η ευρω-ρωσική διαστημική αποστολή προσεδάφισης στον Αρη

Το ευρω-ρωσικό διαστημικό σκάφος TGO άλλαξε τροχιά κατά τη διάρκεια της περασμένης νύκτας για να απομακρυνθεί από τον πλανήτη Αρη, αφού απελευθέρωσε το όχημα προσεδάφισης Schiaparelli που κατευθύνεται προς την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Το TGO είναι έτοιμο να εισέλθει την Τετάρτη σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Αρη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

Αυτός ο σημαντικός ελιγμός έγινε κατά τα προβλεπόμενα, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Μίσα Σμιτ, υποδιευθυντής πτήσεων της αποστολής ExoMars στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

«Το σκάφος TGO είναι σε καλή φόρμα και κατευθύνεται προς το επόμενο μεγάλο βήμα: την είσοδό του στην τροχιά του Αρη», πρόσθεσε.

Το TGO (Trace Gas Orbiter) θα πρέπει να επιτύχει και σε αυτό το εγχείρημα, διαφορετικά να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αρη.

Επειτα από μια διαδρομή επτά μηνών, το όχημα προσεδάφισης Schiaparelli αποχωρίσθηκε χθες το απόγευμα από το διαστημικό σκάφος. «Ολα πάνε καλά και με αυτό και μεταδίδει το σήμα του», δήλωσε ο διευθυντής πτήσεων της αποστολής ExoMars Μισέλ Ντενί.

Η προσεδάφιση του Schiaparelli είναι το πρώτο στάδιο της ExoMars, μίας φιλόδοξης ευρω-ρωσικής αποστολής σε δύο φάσεις, με στόχο τη διερεύνηση στοιχείων για την παρελθούσα και παρούσα ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής στον πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!