Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Χώρα για γερά επιχειρηματικά νεύρα η Τουρκία
[Enikonomia]: Χώρα για γερά επιχειρηματικά νεύρα η Τουρκία

[Enikonomia]: Χώρα για γερά επιχειρηματικά νεύρα η Τουρκία

Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Βερολίνου – Άγκυρας έχουν αφήσει αποτύπωμα και στις επιχειρηματικές σχέσεις. Το κλίμα ανασφάλειας αναστέλλει νέα επενδυτικά σχέδια. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες απλά περιμένουν.

Χρειάζονται γερά νεύρα για όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία . Κι αυτό ισχύει κυρίως για γερμανικές εταιρείες ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, καλοκαίρι του 2016. Η πολιτική Ερντογάν έχει μετατραπεί σε παράγοντα ανασφάλειας. Οι πολιτικές σχέσεις Βερολίνου -΄Αγκυρας συνεχώς χειροτερεύουν κι αυτό αφήνει ίχνη και στις οικονομικές σχέσεις. Βέβαια, επίσημα το εμπόριο συνεχίζεται, αλλά η ανασφάλεια αναστέλλει νέα επενδυτικά σχέδια. Είτε πρόκειται για τη Siemens, την Daimler ή την Eon, η τουρκική αγορά με 80 εκ. καταναλωτές δεν είναι αμελητέα ποσότητα για τη γερμανική επιχειρηματικότητα. 6.800 από τις γερμανικές εταιρείες παράγουν στην Τουρκία και απασχολούν 140.000 εργαζόμενους.

«Επικοινωνιακό λάθος»

Πριν από μερικές εβδομάδες συνέβη κάτι το περίεργο στη BASF. Το όνομα εμφανίστηκε σε τουρκικό κατάλογο με υποστηρικτές τρομοκρατών. Βέβαια αργότερα η Τουρκία έκανε λόγο για «επικοινωνιακό λάθος», αλλά το περιστατικό αρκούσε για να κλονίσει την εμπιστοσύνη στη χώρα. «Ο καθένας ξέρει ότι οι επενδύσεις χρειάζονται σταθερές βάσεις και σε αυτές ανήκει ο σεβασμός στο δίκαιο και τον νόμο» είπε ο επικεφαλής του κολοσσού Κουρτ Μποκ. Αλλά και ο Τόμας Μπάουερ , αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχανιών BDI ανησυχεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!