Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Χαμηλώνει τον πήχη το ΔΝΤ: Στο 2% ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2018
[Enikonomia]: Χαμηλώνει τον πήχη το ΔΝΤ: Στο 2% ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2018

[Enikonomia]: Χαμηλώνει τον πήχη το ΔΝΤ: Στο 2% ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2018

Ανάπτυξη 2% για το 2018, μειωμένη ανεργία και σχεδόν ισορροπημένο εξωτερικό ισοζύγιο προβλέπουν, μεταξύ των άλλων, τα στοιχεία της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

H έκθεση του Ταμείου που παρουσίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος Μορίς Όμπσφελντ αναφέρει πως η Ελλάδα αναπτύχθηκε κατά 1,4% το 2017, ενώ παράλληλα εκτιμά πως θα σημειώσει ανάπτυξη 2% για το τρέχον έτος και πως θα αναπτυχθεί κατά 1,8% το 2019. Παράλληλα, το ΔΝΤ προβλέπει ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας, σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έκανε πριν από έξι μήνες.
Σημειώνεται πάντως, ότι το ΔΝΤ “βλέπει” για το 2023 ανάπτυξη στο 1,9%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη εκτίμηση του Οκτωβρίου του 2017 που μιλούσε για άνοδο 1% του ΑΕΠ για το 2021. Αυτό πάντως, έχει τη δική του σημασία με την έννοια ότι Ευρώπη και ΔΝΤ ερίζουν για τη μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας, η οποία αποτελεί βασικό “κλειδί” για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.
Ανεργία

Στην έκθεση καταγράφεται η αναθεώρηση των δεδομένων για την ανεργία, καθώς το ΔΝΤ προβλέπει ταχύτερη αποκλιμάκωση από ότι προέβλεπε τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, το 2017 η ανεργία μειώθηκε κατά 0,8% περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, αφού το επίπεδο της τοποθετείται στο 21,5% και όχι στο 22,3% που ήταν η πρώτη εκτίμηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!